ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ / ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
image

Η φημισμένη αμμουδερή παραλία Μοναστήρι βρίσκεται στα δυτικά της Νάουσας, προστατευμένη και αρκετά απομονωμένη, μέσα στον βραχώδη όρμο του Αγίου Ιωάννη σε απόσταση 13 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Παροικιά.

Υπάρχουν δυνατότητες για διαμονή στην ευρύτερη περιοχή της παραλίας, στις κοντινές Κολυμπήθρες και στην Νάουσα, ενώ καλό φαγητό μπορείτε να απολαύσετε σε παραλιακές ψαροταβέρνες.

Η παραλία είναι καλά οργανωμένη, παρ' ότι σχετικά απομονωμένη, έχει πολύ καθαρά νερά, παχιά άμμο και ωραίους βράχους που την ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο τοπίο. Το γεγονός αυτό διευκολύνει όσους θέλουν να κάνουν γυμνοί, ή τόπλες μπάνιο και ηλιοθεραπεία και στην Πάρο την συστήνουν στους λάτρεις αυτού του τρόπου. Ο βυθός είναι επίπεδος, αν και λίγο λασπώδης και το νερό φτάνει ως την μέση για περισσότερα από 100 μέτρα από την αμμουδιά. Επίσης, προσφέρεται και για ψαροντούφεκο, πράγμα το οποίο εκμεταλλεύονται οι λάτρεις του σπορ. Τα μπαρ στην αμμουδιά προσελκύουν πολλή νεολαία που έρχεται εδώ για θάλασσα, ήλιο, μουσική, πάρτι, διάφορα χάπενιγκς και παιχνίδι. Το γεγονός αυτό την κάνει μια από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού. Στα δεξιά σας θα δείτε το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, όπου στις 29 Αυγούστου οι Ναουσαίοι, και πολύς ακόμα κόσμος οργανώνουν πανηγύρι.

Σε κάθε περίπτωση ανάγκης μπορείτε να απευθυνθείτε στις αντίστοιχες υπηρεσίες της κοντινής Νάουσας (7 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά), ή της Παροικιάς (13 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά).

Η πρόσβαση στην πανέμορφη παραλία γίνεται εύκολα με ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή μοτοσικλέτα που το παρκάρετε σε δυο σημεία εκατέρωθεν της παραλίας. Αν διαθέτετε δικό σας, ή μισθωμένο σκάφος, μπορείτε να δέσετε κοντά στην ακτή, κοντά στον πολύ κόσμο, αλλά και ταυτόχρονα σχετικά απομονωμένοι.

Καθημερινά μικρά εκδρομικά καΐκια από το λιμάνι της Νάουσας φέρνουν πάρα πολλούς, σχετικά με το μέγεθός της παραλίας, επισκέπτες εδώ.

  • image Γενικό (Gay Friendly)
Σχόλια (0)

Για να σχολιάσετε το άρθρο και να βαθμολογήσετε, συνδεθείτε ή εγγραφείτε στο GayGuide.gr