Η Μύκονος είναι ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά της Ελλάδας στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Χαρακτηριστικά του νησιού είναι το βραχώδες τοπίο, η τοπική αρχιτεκτονική και οι απίστευτες παραλίες με τα καταγάλανα νερά του. Κάθε χρόνο προσελκύει πληθώρα διασημοτήτων από όλο τον κόσμο και παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα λιμάνια για κρουαζιέρες στη Μεσόγειο, ενώ έχει ανακηρυχθεί από πολλά περιοδικά και οδηγούς ως νούμερο ένα προορισμός τουριστών στην Μεσόγειο με τους περισσότερους από αυτούς να το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Η Μύκονος ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας λόγω της εξοικείωσής της στον gay τουρισμό, αφού για πολλές δεκαετίες φιλοξενεί επισκέπτες από όλα τα σημεία του πλανήτη. Το νησί διαθέτει υποδομές φιλικές προς τον gay τουρισμό και συνδυάζει τις ομορφιές του με την κοσμοπολίτικη και φιλόξενη κουλτούρα των κατοίκων του. Από τις αρχές της άνοιξης ως το τέλος του φθινοπώρου κατακλύζεται από κόσμο που απολαμβάνει διασκέδαση, χαλάρωση και παροχές όλο το 24ωρο.

Τα τελευταία χρόνια το Xlsior Festival, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, συγκεντρώνει την αφρόκρεμα από DJs και μουσικούς παραγωγούς του πλανήτη την περίοδο του Αυγούστου. Όλα αυτά σε συνδυασμό με μια μεγάλη ποικιλία από εστιατορία, ξενοδοχεία, bar, club, cafe και παραλίες καθιστούν το νησί έναν ιδιαίτερο προορισμό για τον επισκέπτη.

Περισσότερες τουριστικές πληροφορίες θα βρείτε στο www.mykonos.gr

 
banner