Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και σε απόσταση αναπνοής από τις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες. Πρόκειται για μια παραλιακή πόλη με φόντο ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ευρώπης με ποικίλη καλλιτεχνική και πολιτισμική δραστηριότητα. Αποτελεί έναν ανερχόμενο προορισμό για τους gay τουρίστες και διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες φοιτητών στη χώρα, μετατρέποντας την πόλη σε μια ζωντανή μεγαλούπολη για όλους!

Από το 2010 άλλαξε ριζικά το προφίλ της πόλης δημιουργώντας ένα περιβάλλον περισσότερο φιλικό προς τη gay κοινότητα και τους ταξιδιώτες που αναζητούν ένα πιο δυναμικό και νεανικό περιβάλλον χωρίς συνωστισμό προσφέροντας οικονομικές λύσεις για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση.

Η διαρκώς αναπτυσσόμενη gay σκηνή της Θεσσαλονίκης προσφέρει στον ταξιδιώτη μια μεγάλη γκάμα από επιλογές σε cafe, bar, club, εστιατόρια κλπ, εκδηλώσεις όπως το Thessaloniki Pride (από το 2011) και το Panorama Gay Film Festival (από το 1996).

Εκτός από το σύμβολο της πόλης που είναι ο Λευκός Πύργος, ο ταξιδιώτης έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί μια σειρά από αξιοθέατα και ιστορικούς χώρους και να απολάυσει μια βόλτα στην παραλιακή πλευρά της πόλης δίπλα στο κέντρο.

Πέρα από το gayguide.gr περισσότερες πληροφορίες για διασκέδαση και χαλάρωση θα βρείτε στο gay map που είναι διαθέσιμος στο Αεροδρόμιο Μακεδονία (στο περίπτερο του ΕΟΤ), στα info points του Δήμου καθώς και σε διάφορες επιχειρήσεις εντός της πόλης.

Περισσότερες τουριστικές πληροφορίες στο www.thessaloniki.travel

 
banner