ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
image

Μετά από τρεις μετακομίσεις και τρεις αντίστοιχους εγκαινιασμούς, το ΜΚΘ βγαίνει επιτέλους στο φως. Μια μπομπίνα που ξετυλίγεται, μια αμόρσα που μετράει από το 8 έως το 1, η διαδρομή του ελληνικού σινεμά σε σύστοιχες περιόδους, όσο να αρχίσει η τελική προβολή του τρισδιάστατου φιλμ (του πρώτου σε μουσείο της χώρας), ο τρόπος που κατασκευάζεται μια ταινία, όσο να «βγει στο φως».

Το Μουσείο Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης πειραματίζεται πάνω στους τρόπους με τους οποίους θα οδηγήσει τους επισκέπτες στη μαγεία του ελληνικού σινεμά, ξεκινώντας από τις πρώτες αμήχανες προσπάθειες των αρχών του 20ου αιώνα και φτάνοντας μέχρι τις ταινίες που παίζονται σήμερα στις αίθουσες. Καλεί τον επισκέπτη να περιηγηθεί όχι μια συλλογή αντικειμένων που σχετίζονται με το σινεμά, αλλά μια «συλλογή στιγμών θέασης».

Χαμηλώνει τα φώτα και ξετυλίγεται μπροστά στον επισκέπτη σαν το φιλμ μιας ταινίας, που συγκροτείται από μικρές στάσεις -σεκάνς της ιστορίας του ελληνικού σινεμά. Εικόνες και ήχοι από δεκάδες προβολές, αφίσες, φωτογραφίες, αντικείμενα δεν εκτίθενται με την παραδοσιακή έννοια του όρου, αλλά συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια κινηματογραφική ψευδαίσθηση, μέσα στην οποία βουλιάζει βήμα-βήμα ο επισκέπτης.

Ώρες λειτουργίαςΔευτέρα - Τρίτη - Τετάρτη: 09:00 15:00Πέμπτη - Παρασκευή: 09:00 19:00

  • image Γενικό (Gay Friendly)
  • image http://www.cinemuseum.gr
  • image email address
  • imageΛιμάνι — Αποθήκη Α" 54110, Θεσσαλονίκη
  • image2310508398
  • image2310508397
Σχόλια (0)

Για να σχολιάσετε το άρθρο και να βαθμολογήσετε, συνδεθείτε ή εγγραφείτε στο GayGuide.gr

 
banner